Pelifanitaiteilija

Juuso Laasonen

juuso-laasonen-iso_tankkikuva.jpg

1. Heavy Firepower

at the Oracle Dunes

Juuso Laasonen on kuvannut teoksessaan  näkymän vuoden 2000 Crowd Control -strategiapelistä. Kyseessä on Real Time Strategy -peli, mikä tarkoittaa sitä, että pelaaja toimii pelissä reaaliajassa. Teoksessa on kuvattuna yksiköitä taistelussa Oracle Dunesin alueella, joka on yksi pelin kampanjan alueista. Laasonen on aina pitänyt Crowd Controlin yksiköiden designeista, mutta itse pelissä nähtävillä olevat mallit ovat suhteellisen epätarkkoja, sillä ne ovat verrattain vanhoja. Taiteilija halusi teoksessaan kuvata, millaisilta ne näyttäisivät yksityiskohtaisemmin.

juuso-laasonen-793.jpg

2. Not a king but a queen

Teoksessa hän on kuvannut Warhammer 40k -sarjan keskushahmon Emperor of Mankindin genderbendattuna eli eri sukupuolta edustavana, kuin alkuperäismateriaalissa. Maskuliinisesta scifi- ja fantasiakuvastostaan tunnettu Warhammer 40k oli otollinen tällaiselle kokeilulle. Laasonen halusi tehdä Emperor of Mankindista, yhdestä sarjan tärkeimmistä keskushahmoista, vakavasti otettavan ja pelin maailmaan sopivan naispuolisen version.

juuso-laasonen-pistolfinal06.jpg

3. Vartiokaartin upseerin kypärä ja ase

Valokuvan teokset pohjautuvat vuoden 2016 Dishonored 2 -peliin. Materiaaleina on käytetty pähkinäpuuta ja terästä ja ne on valmistettu käyttäen perinteisiä puu- ja metallityövälineitä. Kypärä ja ase ovat osa cosplay-asua. Cosplay eli ”costume play” on harrastus, jossa pukeudutaan esimerkiksi peli- tai animehahmoiksi. Asut valmistetaan usein itse. Vartiokaarti on Dishonored 2 -pelissä usein kohdattava vihollisluokka. Pelin hahmo- ja maailmansuunnittelu ovat yksityiskohtaisia ja Laaksonen halusi toteuttaa cosplay-projektin niihin liittyen.