Pelinäyttelyitä muualla

Capital of Game Art

Kouvola

Pelitaiteen pääkaupunki -festivaali tarjoilee kattavan tapahtumakokonaisuuden pelitaiteen tiimoilta vuosien 2022–2023 aikana. Pelitaiteen pääkaupungiksi valittu Kouvola on täynnä monipuolisia, kansainvälisiä elämyksiä: pelitaidetta esitellään tapahtumien, näyttelyiden, yleisöluentojen, kilpailujen ja oppilaitosyhteistyön kautta. Pelitaide näyttäytyy niin itsenäisenä taiteenmuotonaan, kuin elävänä osana nykykulttuuria.

Tapahtumakokonaisuus kattaa pelikulttuurin monia osa-alueita, muun muassa viihteellisyyden ja hyötypelaamisen, virtuaaliteknologian, koulutuksen ja yhteisöllisyyden ulottuvuudet. Laajana yhteiskunnallisena ilmiönä sen eri ilmentymät pääsevät festivaalissa esiin monien eri yhteistyötahojen toteuttamien tapahtumien kautta. Ohjelmistossa on muun muassa Pelit & Elämä -luentokokonaisuus, näyttely pelitaiteesta Kouvolan taidemuseo Poikilossa, pelisuunnittelun työpajatoimintaa peruskoululaisille sekä pelitaidetta ja perinteisempiä taidemuotoja yhdistelevä työpajasarja.

Image by Uriel Soberanes

Suomen pelimuseo

Tampere

Peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneille ehdoton käyntikohde on Tampereen Museokeskus Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo. Pelaamisen historiaa ja erityisesti digitaalisia pelejä esittelevä museo on Suomen ensimmäinen pysyvä peleihin keskittyvä museo, jossa riittää nähtävää ja koettavaa eri ikäisille kävijöille.

 

Museossa pääset tutustumaan muun muassa erilaisiin lauta- ja roolipeleihin, pelaamisen varhaisvaiheisiin ja pelialan alkutaipaleeseen sekä pelaamaan konsoleilla sekä peliautomaateilla museon omassa pelihallissa. Elämyksellinen ja osallistava museotila toimii lisäksi pelikulttuurin tapahtuma- ja kohtaamispaikkana, jossa järjestetään esimerkiksi elektronisen urheilun tapahtumia ja game jameja.

Suomen_pelimuseo_logo.jpg